Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Όταν κοιμάσαι, ο κόσμος αδειάζει (2020)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεκάτος
Διάρκεια: 12' 41''

Μια πανδημία ύπνου έχει καταλάβει την υφήλιο. Οι άνθρωποι κολλάνε έναν περίεργο ιό, που τους αναγκάζει να πέφτουν σε λήθαργο με άγνωστο το αν και πότε θα ξυπνήσουν. Λίγους μήνες νωρίτερα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι γνωρίζονται και ερωτεύονται. Πλέον, εκείνη νοσεί και βρίσκεται στο κρεβάτι της. Εκείνος, με μια παλιά κάμερα ανά χείρας, απαθανατίζει μέρη, τοπία, ανθρώπους και κλείνει τις εικόνες και τη φωνή του σε ένα βίντεο προορισμένο για τη μέρα που ο έρωτάς του θα ανοίξει τα μάτια και όλα θα αρχίσουν να θυμίζουν κάτι από το πρόσφατο παρελθόν.

Γραφίλ Δημιουργική Γραφή και Κινηματογράφος

Ο Βασίλης Κεκάτος αποδέχτηκε την πρόσκληση της Στέγης και του Onassis USA και έγινε ένας εκ των 120 καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο project ENTER, στο πλαίσιο του οποίου έπρεπε να δημιουργήσουν μέσα στο σπίτι τους μια σειρά από νέα πρωτότυπα έργα που θα δώσουν φωνή στο σήμερα. 

Η ταινία γυρίστηκε στην Κεφαλλονιά με ένα κινητό και μια εφαρμογή, η οποία μιμείται το φιλμ των 8 χιλιοστών, το λεγόμενο super 8. Το αποτέλεσμα άκρως νοσταλγικό, θαρρείς βγαλμένο από άλλη εποχή, προσπαθεί να σώσει όση ομορφιά έχει απομείνει στον κόσμο, εν καιρώ εγκλεισμού λόγω πανδημίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις, ας θεωρηθεί διόλου τυχαία! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου