Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Τί είναι το γραφίλμ;

γραφίλμ, όπως λέμε Δημιουργική Γραφή και Φιλμ

Ή αλλιώς, αφορμές για να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας κείμενα, παίρνοντας ιδέες από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Άλλωστε, η κλακέτα που "μιλάει" αυτό θέλει να μας πει. Ότι η έβδομη τέχνη μπορεί να μας σηκώσει από τη στατικότητα του καναπέ και να μας δώσει φωνή και λόγο! 

γραφίλμ

Σε ποιους απευθύνεται; Σε όσες και όσους αγαπούν να παρακολουθούν ταινίες και όχι απλά να τις βλέπουν. Σε εκείνες και εκείνους που μετά τους τίτλους τέλους ξαναφέρνουν στο μυαλό τους όσα είδαν, κάνουν τους δικούς τους συσχετισμούς και αρπάζουν την ευκαιρία να κρατήσουν λίγο παραπάνω μέσα τους την αίσθηση που τους δημιουργήθηκε. Σε όλες και όλους που βρίσκουν ενδιαφέρον στο να αποτυπώνουν σκέψεις στο χαρτί, αλλά και στις υπόλοιπες και τους υπόλοιπους που έχουν ξεχάσει αυτή τη διαδικασία. Εν τέλει, σε καθένα και καθεμία που ψάχνει πάντα αφορμές για δημιουργία και έκφραση!

Με λίγα λόγια, το γραφίλμ είναι μια κοινότητα, όπου θα βρεις:

  • προτάσεις για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο, ενδεικτικά κατανεμημένες σε ηλικιακές ομάδες
  • δωρεάν πρωτότυπο έντυπο υλικό δημιουργικής γραφής, που καλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν τον νου τους σε μονοπάτια γνωστά ή αχαρτογράφητα
  • ενημέρωση για δράσεις, άρθρα, βιβλία που αφορούν θέματα κινηματογράφου και/ή δημιουργικής γραφής

Ποιος είπε, λοιπόν, ότι η απόλαυση μιας κινηματογραφικής ταινίας και η επίδρασή της στη σκέψη μας σταματάει στην εμφάνιση του "The End";


Οδηγίες χρήσης: Συνήθως, είναι καλό πρώτα να παρακολουθείτε την ταινία και μετά να βλέπετε το φύλλο δημιουργικής γραφής, γιατί το δεύτερο μπορεί να κρύβει μερικά spoilers*!

* πληροφορίες που αποκαλύπτουν την πλοκή της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου