Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ξύπνα (2011)

Σκηνοθεσία: Κώστας Καρύδας
Διάρκεια: 2' 39''

"Τι θα έκανες αν ξυπνούσες ένα πρωί και ήσουν τριάντα χρόνια νεότερος;"
Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται στην αρχή της ταινίας και επιδέχεται πλήθος απαντήσεων, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός και τις χαμένες ή κερδισμένες ευκαιρίες του. 

Γραφίλμ Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή

Έχουμε την αίσθηση πως ο χρόνος είναι υπό τον έλεγχό μας. Πως αυτά που αφήνουμε για μετά θα συμβούν τη στιγμή που εμάς μας βολεύει, τότε που οι υπόλοιπες υποχρεώσεις θα έχουν τακτοποιηθεί και στη συγκυρία που θα είναι η πλέον ιδανική. Μα, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία και προγραμματισμό. 

Η φράση "μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα" ακούγεται γραφική και δεσμευτική στα αυτιά όσων θεωρούν πως οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα είναι στενοί τους φίλοι. Αυτή η πονηρή συμμορία των τριών, όμως, ποτέ δεν πάτησε "παύση" στο αέναο ταξίδι της. Και, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει δώσει σε κανέναν την ευκαιρία για rewind. Ούτε καν μισού δευτερολέπτου. 

Αν η ζωή είναι κασετόφωνο ρετρό, το μόνο πλήκτρο που έχουμε τη δυνατότητα να πιέσουμε είναι αυτό με το πλαγιαστό τριγωνάκι, που μας εντάσσει δυναμικά στο παρόν, δίνοντάς μας, παράλληλα, την αίσθηση πως ατενίζει αποφασιστικά προς το μέλλον. 

Εσύ τι περιμένεις; 
Η στιγμή είναι τώρα. 
Άγγιξε το "play"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου