Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Δημιουργική Γραφή: Δεν είναι αυτό που νομίζεις!


Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε πως η Δημιουργική Γραφή δεν σχετίζεται με σχεδιαγράμματα εκθέσεων, οδηγίες για "σκέφτομαι και γράφω", έτοιμα πρότυπα κειμένων που απαιτούν ευλαβική τήρηση των κανόνων. Δεν έχει βασικό της στόχο τον εξονυχιστικό έλεγχο των δημιουργιών που προκύπτουν, ώστε να εντοπίσει ορθογραφικά λάθη, αστοχίες, ανακάτεμα παραγράφων. Δεν επιδιώκει να ανακαλύψει τους μελλοντικούς επαγγελματίες συγγραφείς (χωρίς όμως να αποκλείει διόλου αυτή την πιθανότητα).


Γραφίλμ

Η Δημιουργική Γραφή είναι το αντίδοτο στον φόβο του γραψίματος. Είναι η επιβεβαίωση πως όλοι είμαστε ικανοί να συντάξουμε γραπτά κείμενα και να εκφραστούμε ποικιλοτρόπως. Είναι η απελευθέρωση στη δημιουργία. Είναι εκείνο το μικρό "κλειδί" που ανοίγει διάπλατα τη μεγάλη πόρτα της φαντασίας και μας κάνει να θυμηθούμε την (ξεχασμένη) φράση "πιάνω μολύβι". 

Όμως, μη θεωρηθεί πως αφορά μόνο λογοτεχνικές ιστορίες και διηγήματα. Στη Δημιουργική Γραφή θα βρούμε πλήθος κειμένων που ανήκουν σε διαφορετικά είδη, ενώ, την ίδια στιγμή, οι ποικίλες μορφές τέχνης κάνουν αισθητή την παρουσία τους, συνοδεύοντάς μας σε μία διαδρομή γεμάτη περιπέτεια, χρώμα, συναίσθημα, προβληματισμό, χαμόγελο και, πάνω απ' όλα, ενδιαφέρον!

Τι λες; Πιάνεις μολύβι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου