Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ian (2018)

Σκηνοθεσία: Abel Goldfarb
Διάρκεια: 9' 45''

Ο Ίαν είναι ένα αγόρι σαν όλα τα υπόλοιπα. Ίδιο με τα υπόλοιπα. Διαφορετικό, όπως όλα τα υπόλοιπα. Συνηθίζει να πηγαίνει βόλτα με τη βοήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Στο προαύλιο του σχολείου συναντά τα παιδιά, που παίζουν εκεί και προσπαθεί να έρθει σε επαφή μαζί τους. Αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις τους, οι οποίες δεν είναι πάντα ενθαρρυντικές, με αποτέλεσμα πότε να βρίσκεται έξω από τον φράχτη και πότε να τον προσπερνά, υπερνικώντας τους φόβους του. 

Γραφίλμ Δημιουργική Γραφή και Κινηματογράφος

Ο Ίαν θα καταλάβει σύντομα πως η επιμονή και η δύναμη είναι τα απαραίτητα στοιχεία, που θα τον βοηθήσουν να φτάσει εκεί που ονειρεύεται και να σταθεί στα πόδια του. Παράλληλα, οι συνομήλικοί του θα ανακαλύψουν πως όταν περνάς από την απέναντι πλευρά και βλέπεις τη ζωή από τη σκοπιά του διπλανού σου, τότε είσαι σε θέση να τον κατανοήσεις και να συμπορευτείς μαζί του.

Μία ταινία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Ένα φιλμ για τη σημασία της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης. Μία ιστορία για όλα εκείνα που μπορούν να μας "σπάσουν" ή να μας "συνθέσουν" από την αρχή. Ένα μικρό ταξίδι στην άλλη πλευρά της ζωής, εκεί όπου οι καρδιές των ανθρώπων συναντιούνται και εστιάζουν σε όλα εκείνα που τις κάνουν να χτυπούν μαζί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου